Friday, November 8, 2013

Farah Is What?!

some of you have and some of you haven't had any idea about me getting engaged. to you whom did, i shall award you with a ninja uniform as i don't remember leaving any hints about it though (or I'm just getting older and older). my writing skills were bad enough and not doing it after months is really being unfair to you readers so i suggest that you just bear with any mistakes or just proceed with the upcoming photos. i don't do a lot of readings nowadays and i blame technology for providing such high definition and super speed loading because i am now do nothing but watch online shows /read Running Man/. 

if you expect to have a glance on how my fiance looks like, keep your hopes up and don't give up cause there is NO (not a single) photo of him captured by all 4 cameramen on duty that evening. maybe he wore a ninja uniform too. i shall applause him for that /throws confetti/. 



 so here's the list of awesome people that helped me for my engagement day

dress: Old Blossom Box
videographer: iCapture
dais and hantaran: whatalovelywedding
canopy: Sani Canopy
make up: @makeupbyerinlalala

 
this is the dress by old blossom box. i requested for a simple one but one night a beading devil force me to sew on more beads and pearls and patches, therefore.. yeah. sorry Jezmine if I ruined it T___T


forever love

Hana feeding from her daddy

super single younger sister


in case you guys haven't followed my instagram, this is my niece Farah Hana binti Hazwan Faiz. you can search her on instagram #hanabelipat
awesome aunties and uncle
blowing kisses may occur breathing problem

the awesome Ex Cala Soldiers


school friends ^^

i almost fell




tepak sirih turun temurun


she's amazed by my beauty. therefore the adoring look on her face. i know.


the people i can be mean at and still be loved


kawan susah senang :')

with some of the Cala Soldiers

mean people. can you see me at the back trying to fit into the photo?

handsome men

i'm in love with the canopy

this moment was so funny. the couch 'slipped' off the platform.



irreplaceable 

my beloved Cala Soldiers

can't believe that I'm engaged

Thursday, December 20, 2012

twins of faith

Assalamualaikum sisters. as usual, i will start with my apologize for not updating my blog bla bla bla. so yeah, refer my previous post and you will know how busy i am. Alhamdulillah Allah dah permudahkan banyak perkara sebab Dia ketemukan kami dengan dua orang staff yang cukup efisien, komited, hebat dan rajin. Maka saya pun dapatlah mencuri sedikit masa untuk diluangkan bersama orang orang tersayang.

Dan disebabkan itu juga! kami dapat bersama bersatu padu dalam memparticipate this awesome event called Twins of Faith. what is Twins of Faith? check out their facebook and youtube. it's an event NOT to miss out as i already missed out the previous one and listen to my sister's blabbering about how an awesome event it was. an event that is surely worth your time. i GUARANTEE you! in shaa Allah :)

you can click this link here http://my.twinsoffaith.com/registration/purchase-tickets to register. you may say that the ticket is expensive. to what you may gain, trust me it's not!

 ehem,



and there is gonna be an event specially for my sisters,


where the 6 of us the Scarflets is going to be there. hikhik.


see you there lovely ladies <3

Saturday, September 15, 2012

i have a job. description: awesome

assalamualaikum,

ramainya yang mintak suruh update pasal my trip to seoul tu. sorry sebab i'm quite busy lately. here's why








come and visit Cala Qisya at 

17B, Jalan Plumbum P7/P,
Seksyen 7, 4000,
Shah Alam
(belakang gate uitm, area belakang jakel, deret Bata and Senheng, tingkat 2)

don't bother wearing any stilettos because it's on the freakin 2nd floor and you're gonna have to take off your shoes anyway. teehee

opening hours:
everyday 11am to 7pm
except for Tuesdays (closed)

i'll show you my desk and stock room soon in shaa Allah. til then. tata ^^

Friday, August 3, 2012

ramadhan #laterblog

assalamualaikum dan salam ramadhan.

eh hello. dah dua minggu baru nak bagi salam ramadhan ke? ya, memandangkan saya sungguh sibuk sehingga tak sempat nak update pasal jiran sebelah. haritu nampak lori datang. tak tahu pun perabot apa dia beli.

dengan kesempatan ini lah saya ingin menyeru anak-anak dan bapak-bapak dan ibu-ibu agar menghargai ramadhan yang mungkin tak akan kita ketemu lagi tahu hadapan. rebutlah peluang untuk tackle awek-awek dengan memakai serban putih, jubah putih dan kasut kulit. lagi Allah sayang, lagi awek sayang. cuma niatnya kena dimulakan dengan "lillahi ta'ala"

walaupun ada yang kurang senang dengan ustazah dan ustaz wannabe di twitter, ingatlah bahawa salah satu dari 3 perkara yang kita akan bawak bersama masa mati nanti ialah ilmu yang dimanfaatkan iaitu ilmu yang disharing is caring you know what i mean?
ada ustaz ni cakap. kalau orang tu x bagus pun, dia masih boleh nasihat orang. cuba tengok situasi bila kita sabun pinggan lepas makan. nasik dan kuah bersepah-sepah kat tangan. comot-comot. tapi sibuk nak cuci pinggan tu. tapi lepas siap cuci, pinggan bersih, tangan juga bersih. ahmahzinnggggg. maka, kalau kita yang tak bagus ni sibuk nak bagi nasihat, mungkin lepas kita bagi nasihat kita akan ternasihat.

jangan kurangkan pahala puasa dengan bergosip, menonton bahan 'buangan', dan perkara-perkara yang boleh membatalkan atau mengurangkan pahala puasa.

bantu jaga pahala orang lain juga. kalau pergi bazaar ramadhan, boleh pakai hot pants tapi pakai seluar panjang kat luar.
kalau pergi bazaaaaar, jangan beli sampai satu hari RM30. kalau nampak orang mintak sedekah, jangan lupa bagi. pahala bulan ramadhan ni lain machem skit.

lagi best kalau bersedekah di butik Cala Qisya :D

thank you Tia from CST for this beautiful Cala Qisya opening video :)

http://vimeo.com/46827549

Tuesday, July 3, 2012

summer in seoul - day 2

DAY 1

assalamualaikum,

let's get the story rolling!

siapa tengok Winter Sonata?!!! saya tak. sebenarnya memang tak rasa semangat sangat pun masa nak pergi Nami Island tu. tapi sebab semua orang kata kalau pergi korea memang wajib pergi sana. maka saya pun pergi lah. rupanya memanggggg rugi kalau tak pergi. subhanallah cantiknya pemandangan dia. mungkin lagi cantik kalau pergi time winter. sebab nama pun winter sonata kan? mungkin time tu akan ada Bae Yong Joon.

from seoul how to get there???

from the link i gave, ada dua cara. satu by metro and satu lagi daripada pagoda tu. well i tried yang pagoda tu and totally sesat and pakcik-pakcik kat situ cakap there's no way to get there from the pagoda. i was like "NOOOOOOOO!!!" and then pakcik tu bagi direction guna metro subway line.


i have no problem reading hangul but you should see this ahjussi's handwriting!!! mencabar gila!! but thank you ahjussi! you saved our day!

amik train line 1 ke Cheongyanghi (under). cari exit untuk ke gyongchun railway (itx). akan jalan panjang gila dari subway tu. nanti akan macam masuk dalam satu building yang lain. building ni macam baru sikit. nanti boleh nampak Lotte, krispy kreme doughnuts tu. nanti akan ada ticket machine. kat situ beli tiket untuk ke Gapyeong. pastu nanti jumpa escalator panjang. naik escalator tu and tunggu kat platform dia. cari je gapyeong. akan ada dua platform. amik platform yang tepi sekali. tunggu train dia agak lama. then nak ke sana pun lama. rasanya lebih dari 30 minit.




macam ni la rupa train dia. seat dia power! boleh ubah hadap depan atau belakang


platform dia yang menghadap dinding tu

dalam train tu ada vending machine ni. tapi rasanya tak payahlah beli sebab diragui kehalalannya.

kalau jumpa budak ni tolong kirim salam. cakap kat dia ingat tak akak pakai tudung leopard yang sakit gigi tu? she offers me her choc but i said i sakit gigi sebab tak tahu choc dia halal ke tak. tapi tengok macam sedap je :(
Gapyeong ni station laaaaaast skali. bila dah sampai, terus keluar and cari teksi. nanti mesti ramai-ramai orang beratur tunggu teksi. makanya, pukul 7 pagi sila bertolak dari hotel untuk elak sesak. teksi dalam 5000won. depends la. tapi balik teksi tu charge 3000won je =..=. cakap kat teksi tu nak pergi nami. nanti dia akan bawak pergi jetty. kat situ akan nampak bungee jumping, nampak kedai-kedai, and ada kaunter. kalau nak bungee jumping, sila pakai seluar. haritu i pakai palazzo yang kembang gila while my aunt and my sister pakai dress and skirt =..=. pergi kat kaunter and beli tiket pergi balik. 8000won je. nanti naik jetty tu dan sampai lah ke NAMI ISLAND

gambar ni memang mintak caption "aku ada, kau ada??"



UNICEF charity train. 2,000won and dapat pusing satu island. huhu. hello handsome uncle at the back

halal restaurant. 

nasi goncang with kimchi pancake :D



another halal cafe. dalam ni ada musolla :)

nak solat dalam ni pun boleh.

kalau time winter, boleh hidupkan api kat sini


a place to spend the night. and tolongla main benda ni. dalam RM30 untuk sejam tapi akan rasa macam dunia ini ente yang punya. takkan lenguh kaki untuk pusing satu island. and you just can't help but to feel swag.

jealous tak wahai peminat Winter winter sonata sekalian?

an indie band was performing. they were awesome!!! but dunno what's their name

lepas habis melawat nami, kami terus naik feri, teksi dan train pulang. and where did we go? MYEONGDONG!!!!! prepare your money cuz your pockets gonna get burn! 

how to get there:
metro subway, turun kat myeongdong station (line 4) exit 5 or 6 or 7. and boom! there you go. 

 6 (yuk) chul ib gu 
exit (six) 6

is that guy in the green tshirt is checkin me out? LOL! with hello kitty glasess, hijab and acting like a total freak, which korean wouldn't?


 ddeokbokki!!! meleleh air liur tengok


ehhh! apa dalam vending machine tu? stokin!!

tak banyak gambar di myeongdong sebab tak sempat dan tak terfikir nak ambil gambar. shoppingnya buat anda meleleh-leleh! but it's not that cheap just to remind you. just that some of the items might be super expensive once it reach KL.

and that's how we spent day 2. zzzzzzzzzzzzz.

ouh an announcement. to those of you who might have not heard of this, dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang, Cala Qisya will be opening their boutique this Sunday in shaa Allah. all of you pretty people are invited. do come and bring along your loved ones. the raya collection will be available during that day. and akan ada mini fashion show in shaa Allah, make over and some contests. so jangan ragu-ragu lagi dan silalah datang. 



Until the next update. tata! 

next entry:

Day 3
hello kitty cafe
itaewon islamic street
namsan  tower